How to; BMW R1300GS Cansmart aansluiten

1. Zoek de batterij van je fiets en de aansluiting voor het alarm (XDWA).

Benodigde gereedschappen:

  1. 10mm sleutel of dopsleutel
  2. Torx T40 (optioneel)


Om de CanSmart te installeren, moet je de zitplaatsen van de bestuurder en passagier verwijderen. Als je fiets verwarmde zitplaatsen heeft, moet je de aansluitingen voor de stoelverwarming onder zowel de bestuurders- als passagierszitplaats loskoppelen.

De Cansmart voor de R1300GS moet worden aangesloten op de motorfietsbatterij en op de (XDWA) connector.

De enige benodigde gereedschappen zijn een 10mm sleutel of dopsleutel om de bouten van de batterij los te maken.

Locatie Accu  Locatie cross brace

 

Er zijn twee locaties voor de XDWA-connector.

Als uw motorfiets is uitgerust met de optionele alarm: de XDWA-verbinding bevindt zich bij het alarm onder het duozadel - zoals getoond.

Met optioneel alarm gemonteerd
Als uw motorfiets niet is uitgerust met het optionele alarm: de XDWA-verbinding bevindt zich onder het duozadel - zoals getoond.

Zonder optioneel alarm gemonteerd

Denali DNL.WHS.25900 Denali Gen2 Cansmart voor de BMW R1300GS Cansmart
Denali DNL.WHS.25900 Denali Gen2 Cansmart voor de BMW R1300GS Cansmart

 

2. Sluit de Cansmart aan op de CAN-BUS.

Om de OE XDWA-connector te verwijderen, trekt u de witte tab van de connector weg en drukt u vervolgens op de tab om het vergrendelingsmechanisme vrij te geven.

Het losmaken van de XDWA-connector van de BMW R 1300 GS - zoals gezien vanaf de linkerkant van de motorfiets. Het losmaken van de XDWA-connector van de BMW R 1300 GS - zoals gezien vanaf de rechterkant van de motorfiets.

 

 3. Verbind de Accu kabels van de Cansmart

 Het aansluiten van de Cansmart op de batterij is eenvoudig.

Maak de batterijkabels los. Maak ALTIJD eerst de negatieve kabel los en sluit deze als laatste weer aan. Op deze manier voorkomt u mogelijke kortsluitingen als een gereedschap dat is aangesloten op de positieve pool het metalen frame van de motorfiets raakt.

Sluit de batterijkabel van de Cansmart aan, sluit de batterijklemmen in omgekeerde volgorde weer aan (eerst de positieve klem, gevolgd door de negatieve klem).

De LED van de Cansmart moet ongeveer een minuut lang continu groen zijn, voordat de Cansmart in slaapstand gaat en de groene LED uitgaat.
Denali DNL.WHS.25900 Denali Gen2 Cansmart voor de BMW R1300GS Cansmart

 

De routen van de kabels en het vinden van een geschikte plaats voor je Cansmart  hangt af van verschillende factoren en je voorkeur. Zorg ervoor dat de draden veilig worden gerouteerd, zodat ze niet na verloop van tijd schuren of knijpen. Bevestig ze indien nodig met kabelbinders.

Voorgestelde locaties voor je Cansmart worden weergegeven in de bovenstaande afbeeldingen (verstopt in een zijpaneel) of hieronder voor gemakkelijkere toegang.

DenaliDenali cansmartR 1300 gsR 1300 gs cansmart

Laat een comment achter

Alles wordt eerst bekeken voordat ze online komen